Vrhovni Savjet Za Hrvatsku

Vrhovni Savjet Hrvatske osnovan je u Odmaralištu ukrajinskih časnih sestara u Rimu 24. studenog 2017. godine, Dekretom od “Supremo Consiglio d’Italia del 33. ed ultimo grado” (Vrhovni Savjet Italije 33. i posljednjeg stupnja). 27. studenog 2017. godine odobren je “Vrhovni Savjet Hrvatske 33. i posljednjeg stupnja Drevnog i Prihvaćenog Škotskog Obreda”, pod čijim okriljem svoje Radove izvode Sobe od IV. do XXXIII. stupnja. Svečana dodjela Dekreta obavljena je u Rimu 16. ožujka 2018. godine.

U Libanonu je 2017. započeta integracija ženskih Vrhovnih Savjeta i mješovitih Vrhovnih Savjeta, kao i implementacija za jedinstvenu jurisdikciju Škotskih Obreda prema državnom teritoriju. Dakle, jedna država – jedna jurisdikcija, jedan, Vrhovni Savjet.

U Istanbulu je 2019. održan svjetski skup visokih stupnjeva RIGE i RIJEH – interkontinentalna konferencija jurisdikcija Vrhovnih Savjeta Škotskog Obreda i Humanizma. Taj je skup završio 14. prosinca 2019., potpisom Velike Univerzalne Interkontinentalne Povelje RIJEH, u čijem je članstvu 31 Vrhovni Savjet odnosno 31 jurisdikcija.

Najstariji Vrhovni Savjeti Europe su Vrhovni Savjet Francuske, osnovan 1804. i Vrhovni Savjet Italije, osnovan 1805. Oba su Vrhovna Savjeta nositelji same ideje i realizacije.

Vrhovni Savjet Hrvatske je zadužen ne samo za Hrvatsku, već i za širenje Drevnog i Prihvaćenog Škotskog Obreda na području jugoistočne Europe.